Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen tijd tegenkwamen.
Vraag jij je ook wel eens af of het veel verschil maakt welke soort suiker je in een koekjesrecept gebruikt? En waarom je geen gesmolten boter gebruikt, maar koude boter die je moet opkloppen? De mensen bij Serious Eats vertellen je alles over de scheikunde achter het bakken van een koekjes. Na het kijken weet je hoe je het voor jou perfecte (kerst)koekje kunt bakken.
IJs in een hoorntje
Ook bij Serious Eats: de fascinerende geschiedenis van het ijshoorntje. In de negentiende eeuw aten mensen – in Engeland tenminste – hun bolletje ijs uit een glas dat de ijscoman ongewassen hergebruikte voor de volgende klant: een prima manier om ziektes te verspreiden, dus moest er iets nieuws verzonnen worden. Maar hoe werd het wafelhoorntje uiteindelijk de universele keus?
Limoncello uut Grunn
De beste limoncello ter wereld wordt gemaakt in Peize, waar Melissa en Titus de citroenen voor hun Drunken Monkey limoncello met de hand schillen. Afgelopen zomer won hun inzending naar de International Wine & Spirit Competition in Londen – zeg maar de Oscars voor drankproducenten – de prijs voor de beste likeur ter wereld. De Volkskrant ging bij de twee Groningers langs.
Death metal in de pizzeria
Soms zit je in een restaurant en valt de achtergrondmuziek je opeens op – meestal omdat ie totaal niet past bij de sfeer. Hoe stel je als restaurateur nou een goede playlist samen die past bij je concept en bij je publiek? The Guardian vroeg het de kenners.
Met z’n allen op het terras
We blikken alvast even vooruit op de warmere maanden met een artikel van De Correspondent: ‘Hoe zuinig Nederland een land vol terrasjes werd‘. Vroeger was op straat drinken iets voor zwervers, tegenwoordig grijpen we elk zonnestraaltje aan om een terrasje te pakken. Hoe is dat zo veranderd? En gaat de terassificatie van de binnenstad inmiddels niet een beetje te ver?