Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen week tegenkwamen.
Ook nog druk aan het sparen voor de Villeroy&Boch-messen van de Albert Heijn? Je moet de supermarkt leegkopen voor je zo’n spaarkaart eindelijk eens vol hebt, maar dan heb je – hopelijk – ook wat. Of misschien heb je thuis al een setje superdeluxe messen uit de kookwinkel liggen. Lees dan vooral niet het verhaal van Max Falkowitz op Serious Eats, die uitlegt waarom je als niet-professioneel kok ook prima af bent met een mes van een tientje.
Thuisbezorgd
Kom je uit je werk, moet je eerst nog naar de supermarkt om boodschappen te doen voor je avondeten. Da’s niet leuk, en dat snappen supermarkten ook. Die zijn dus druk bezig om online boodschappen doen zo makkelijk mogelijk te maken, inclusief apps, bezorgservices en afhaalpunten. Dagblad van het Noorden zocht uit hoe ze dat aanpakken.
Kristalsuiker of basterdsuiker
Ook ik ben er schuldig aan: koekjes, cake of taart bakken met kristalsuiker terwijl het recept vraagt om witte of bruine basterdsuiker, omdat ik dat niet in huis heb. Maar het maakt wel degelijk verschil voor het eindresultaat welk soort suiker je kiest, laat een professioneel bakker zien met een uitgebreid koekjes-experiment. Interessant voor iedereen die geinteresseerd is in de scheikunde achter bakken, of gewoon wil weten hoe je de beste koekjes bakt.
Kerrie
Grote kans dat je in je kruidenrekje een potje kerrie hebt staan. Je dacht misschien dat het gele poeder afkomstig is van de kerrieplant, maar nee. Wat is kerrie dan wel? Joël Broekaert legt het uit in Vrij Nederland.
Stamppot
Vraag een willekeurig persoon wat typisch Nederlands eten is en grote kans dat het antwoord stamppot is. Waarom houden wij toch zo van ons eten prakken? is stamppot inderdaad zo’n traditioneel Hollands gerecht?? Onno Kleyn heeft antwoorden in de Volkskrant, plus twee stamppotrecepten.