Cafetaria Koning aan de Bedumerweg was al in heel Groningen beroemd om z’n retro-interieur en z’n eierballen, maar nu ook daarbuiten. Hiske Versprille, culinair recensent van de Volkskrant, bracht een bezoek en schrijft daarover in haar restaurantrubriek.
‘Nog nooit was ik in zo’n overdreven snackbarrige snackbar’, noteert ze. ‘Was een chic castingbureau op de proppen gekomen met Dineke en Auke Ritsma als derde van vier generaties sympathieke eigenaren van een cafetaria, dan had ik gezegd: misschien een béétje een clichématige typering, dit?’
Ze roemt het slaatje naar recept van oma Koning en verhaalt verder uitgebreid over de eierbal ‘met subtiele kerrie en wat pit’ en z’n geschiedenis. ‘Ondertussen is het eierbalfenomeen uitgegroeid tot een lokale trots van epische proporties, met een eierbalfestival, mannen op eierbalsokken en een geslaagde recordpoging voor de grootste eierbal ter wereld.’
Ook het eerste NK eierballen eten, dat vorig jaar gehouden werd op het door De Smaak van Stad georganiseerde EierbalFestival, wordt nog even genoemd. Van eierbalgerelateerde evenementen komt dit jaar weinig, maar gelukkig kunnen we in de tussentijd wel gewoon eierballen ophalen bij een door de Volkskrant goedgekeurde snackbar.