In herfstmaand oktober ben je misschien geneigd thuis met een deken op de bank te kruipen, maar dat is zonde: er is van alles te doen op culi-gebied. De Smaak van Stad maakte een selectie van de activiteiten.
Wijnfestival, 4-6 oktober
Wil je meer leren over wijn en wijn-spijscombinaties of gewoon een middag gezellig pimpelen met vrienden? Het Wijnfestival strijkt dit jaar opnieuw neer in de Der Aa-kerk. Kaarten kosten €17,50 in de voorverkoop. Meer info hier. Akerkhof 2
English Breakfast Sunday, 6 oktober
Iets te veel gedronken op zaterdagavond? Verjaag je kater met een vet en vullend English breakfast bij Smoke. Op het menu staan gebakken eieren met spek en toast, worstjes, baked beans, gebakken champignons en tomaten en bij wijze van hair of the dog ook nog wat Mexicaanse shotjes. Meer info hier. Grote Markt 21a
Wolkin Oktoberfest, 6 oktober
Nog niet genoeg bier gedronken afgelopen weekend tijdens de diverse bierfestivals in Groningen? Dan heb je op 6 oktober weer een kans, tijdens het Wolkin Oktoberfest. Wat er precies op het menu staat tijdens deze editie van het wekelijkse inloop-restaurant in de voormalige Suikerfabriek is nog niet bekend, maar we gokken op iets met worst. Meer info hier. 15-22 uur, Suikerlaan 10
Soep & bingo, 7 oktober
Wereldkeuken, 11 oktober
Elke vrijdag kun je bij Salmagundi’s aanschuiven voor een nieuwe editie van de Wereldkeuken, waarbij nieuwkomers in Groningen een driegangenmenu uit het Midden-Oosten koken. Kosten €18.50, meer info hier. Vanaf 18 uur, Oosterhamrikkade 8
Workshop vega(n) sushi maken, 12 oktober
Liefhebber van sushi, maar niet van vis? Inge Janknegt van cateringbedrijf Cook-Ing geeft een workshop bij Barrel Wijnwinkel waarbij je leert hoe je zelf vegetarische en veganistische sushi kunt maken. Kosten €55, meer info hier. 15-19 uur, Nieuwe Ebbingestraat 23
Kookworkshop voor ouder & kind, 19 oktober
Voor wie z’n kind op een speelse manier wil laten kennismaken met nieuwe smaken, organiseert voedingscoach Natuurlijk Sandra een kookworkshop ‘Proef de herfst’. Je gaat samen met je kind aan de slag met verse groenten, kruiden en specerijen en je leert meer over het maken van gezonde, kindvriendelijke maaltijden. Kosten €75 per duo, meer info hier. 15-19.30 uur, Madoerastraat 16
Whisky and autumn beer pairing, 24 oktober
Lezing: Verrot gezond leven, 30 oktober
Zuurkool, yoghurt, kaas, desembrood, bier: allemaal zijn ze het eindresultaat van een fermentatieproces. Christian Weij, auteur van het boek Verrot gezond, geeft een lezing bij Bax Bier over hoe fermentatie werkt en waarom de bacteriën die aan zo’n proces te pas komen goed zijn voor je lijf. Kosten €55, meer info hier. 19.30-22 uur, Friesestraatweg 201