Er is weer een poelierswinkel in Groningen: De Wilde Slager. David Rutgers, voorheen chefkok en eigenaar van restaurant De Markies, verkoopt er wild dat vooral uit Groningen, Friesland en Drenthe afkomstig is.
Rutgers hoopt wild toegankelijk te maken voor de consument: ,,Dit vlees is zo biologisch dat het niet eens biologisch genoemd mag worden”, zegt hij. Tegelijkertijd wil hij jagers een hart onder de riem steken: zij beheren de wildstand en onderhouden biotopen, maar krijgen vaak weinig betaald door groothandels en poeliers. Bij hem kunnen zij een eerlijke prijs verwachten, stelt Rutgers.
Wat er in de winkel ligt is afhankelijk van het aanbod, maar het assortiment omvat onder meer wild zwijn, damhert, edelhert, ree, haas, gans, konijn, eend, fazant en duif. Rutgers geeft daarnaast workshops in uitbenen en worst maken.
De Wilde Slager is gevestigd aan de Nieuwe Kerkhof, tussen de Nieuwe Ebbingestraat en de Nieuwe Boteringestraat en is open op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Foto: De Wilde Slager