Het Smaak van Stad-Noorderzonmenu

Voorgerechten

  • Oesters bij Fish Market, €2 per stuk.
  • Soep bij Soepzooi. Keuze uit mosterd-sinaasappel of peer-blauwe kaas, €3,50.
  • Knoflookbrood voor twee bij Cooking Highlander, €6.

Hoofdgerechten

  • Steak van de BBQ bij Cooking Highlander, €10. Al was het alleen maar omdat de BBQ er zo spectaculair uitziet.
  • Couscous bij De Eetfabriek. De vegetarische variant kost €6,50, die met Turkse worst €7.
  • Kaasfondue bij Kaas in het Bakkie, €6.
  • Ajam rica rica, oftewel hete kip, bij De Omhelzing, €12.

Nagerechten

  • Crêpe met suiker en kaneel bij Cut the Crêpe, €3,50.
  • Wafel met chocolade en kokos bij De Wafelkraam, €4. Een zondige kruising tussen een wafel en een Bounty.
  • Italiaans schepijs op een hoorntje bij Mattie Gelati. Neem bijvoorbeeld twee bolletjes watermeloen en passievrucht voor €2,50.

Drankkaart

  • Koffie bij Het Koffiestation, de microbranderij hier uit de stad. Keuze uit filterkoffie of muntthee, beiden voor €2,50. Nog niet uitgegeten? Neem er voor €3 een cranberry-notenkoek bij.
  • Wijn bij De Wijnbar. Naast drie huiswijnen staan er vier witte wijnen, vier rode wijnen, een rose en een prosecco op de kaart, allemaal biologisch. Prijzen van €3 tot €5 per glas.
  • Sangria bij Fris & Rein, €4 per glas of €20 voor een kan.
  • Cocktail bij Sapsalsa. Ga voor een cocktail of een alcoholvrije ‘bobtail’. De mojito’s met rum zijn €6,50, die zonder €4,50.