Het is nog ruim anderhalve maand tot de kerstdagen, maar wil je verzekerd zijn van een tafel in een restaurant? Bij heel wat horecazaken in Groningen kun je nu al reserveren voor het kerstdiner.
Boccaccio
Kerst op z’n Italiaans? Dat kan bij Boccaccio. Het keuzemenu bestaat uit onder meer ravioli met kreeft of paddenstoelen, arancini, coquilles met buikspek, hertenrug en canneloni met spinazie. Voor vier gangen ben je €39,50 kwijt, voor vijf €45. Voor bijpassende wijnen betaal je €5 per glas.
47 Anno Domini
Bij Italiaans restaurant annex wijnbar 47 Anno Domini kun je ook al reserveren voor de kerst, al lijkt er geen sprake te zijn van een speciaal menu. Gelukkig klinkt het reguliere menu klinkt ook smakelijk: daar staat bijvoorbeeld verse penne met pistache-pesto en pancetta op, ossenhaas met mozzarella, parmaham en marsalasaus of gewoon een goeie pizza met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en walnoten.
Houdt van Eten
Prinsenhof
Bij hotel-restaurant Prinsenhof kun je op elk moment van de kerstdagen terecht: ze bieden brunch, lunch en diner aan. In het Grand Café bestel je van de reguliere kaart, in het meer upscale Alacarte serveren ze een zes- of zevengangenmenu en een driegangenlunch met champagne. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.
WEEVA
Restaurant WEEVA specialiseert zich in nostalgisch eten, dus voor een traditioneel kerstdiner moet je hier zijn. Je kiest voor drie tot zes gangen, zoals bijvoorbeeld hertencarpaccio, coquilles met risotto en groene asperges, eendenborstfilet met sinaasappelsaus en hazenpeper.
Brasserie Midi
De Betere Tijden
Wil je een beetje bijtijds of juist wat later eten? De Betere Tijden biedt twee shifts aan voor het kerstdiner: een verrassingsmenu met drie gangen van 17 tot 19.45 uur (€35) en vier gangen vanaf 20 uur (€45). Handig als er nog mensen terug moeten reizen of als jullie eerst flink moeten uitbuiken van de kerstkransjes bij de middagkoffie.
’t Feithhuis
Zijn er mensen in je gezelschap die liever geen vlees of vis eten? ’t Feithhuis serveert naast een regulier viergangenmenu met ook weer een vegetarisch kerstmenu. Ze zijn vergeten de prijs erbij te vermelden, maar vorig jaar was het €39,50. Voor wie liever al eerder op de dag aan de kerstdis gaat, is er ook een kerstbrunch bij ’t Feithhuis.
Voilà
De Pijp Wine & Dine
Zalm met garnalen, avocado en artisjok, zwezerik met langoustine, hertenrugfilet met spruitjes en paddenstoelen: houd je van een fancy kerstdiner, dan schuif je aan voor het vijf- of zesgangenmenu bij De Pijp (vanaf €65). Je kunt ook voor een totaalarrangement gaan inclusief wijnen, water en koffie met lekkers.